Habere göre saldırılar, Pazar günü Ürdün'ün Suriye sınırına yakın Tower 22 üssünde üç ABD askerinin ölümüne yol açan insansız hava aracı saldırısı da dahil olmak üzere, bölgedeki ABD güçlerini hedef alan insansız hava aracı ve roket saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirilecek.

CBS News'e konuşan yetkililer, hava durumunun saldırıların zamanlamasında önemli bir faktör olacağını, ABD'nin kötü hava koşullarında saldırı gerçekleştirme kabiliyetine sahip olduğunu ancak son anda bölgeye girebilecek sivillerin yanlışlıkla vurulmasına karşı bir önlem olarak seçilen hedeflerin daha iyi görülebilmesini tercih ettiğini söyledi.

İran destekli milis gücü Kataib Hizbullah'ın Çarşamba günü Amerikan güçlerine yönelik askeri operasyonları askıya aldığını açıklamasından bu yana bölgedeki Amerikan birliklerine yönelik yeni bir saldırı gerçekleşmedi. ABD'li yetkililerden grubun ilan ettiği askıya alma kararının Amerikan ordusunun misilleme saldırılarını geciktirdiğine ilişkin bir işaret gelmedi.

CBS News'e konuşan ABD'li yetkililer bir başka insansız hava aracının gece Aden Körfezi üzerinde düşürüldüğünü, Kızıldeniz'de ise patlayıcı yüklü bir deniz insansız hava aracının imha edildiğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı