Batı Trakya Türklerinin merhum lideri, Yunan makamlarına karşı mücadele eden Dostluk, Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi kurucu Başkanı Sadık Ahmet'in hayatını konu alan filmin Bursa gala gösterimi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda yapıldı. 

Film gösterimi öncesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ''Sadık Ahmet’i ‘Sadece Türk olduğum için hapse gönderiliyorum. Eğer Türk olmak suçsa şunu tekrarlıyorum, Türk’üm ve hep öyle kalacağım.’' sözleriyle andı.

Onu, 48 yıllık hayatına birçok kahramanlık hikayesi sığdırmış efsanevi bir isim olarak tanıdıklarını söyleyen Başkan Aktaş, geçmiş zamanda Sadık Ahmet’e kabri başında dua etmenin kendisine de nasip olduğunu belirtti.

Batı Trakya’daki Türklere ‘Türk’ dediği için hayatı altüst olan, hapse atılarak türlü işkenceler gören, ailesinden ve sevdiklerinden ayrı bırakılan bir isim olarak bildiklerini ifade eden Başkan Aktaş, tüm bu zorluklara rağmen Yunanistan’ın Türklere uyguladığı ‘inkarcı’ politikayı ve zorbalığı kabul etmeyen Sadık Ahmet’in hayatını davasına adayarak Batı Trakya Türklerinin gür ve hür sesi olduğunu dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı