ABD’den ve İngiltere’den iadesi sağlanan 42 eserin Antalya Arkeoloji Müzesi'nde tanıtımını yaptıklarını bildiren Bakan Ersoy, ''Pek çoğu Boubon Antik Kenti kökenli bu eserlerimizden Kiliya idolleri 20'nci yüzyılın sanat dehalarına ilham oldu.'' dedi.

Bakan Ersoy, ''Yine bu eserlerden New York Metropolitan Müzesi'nde sergilenen olgun Caracalla başı, Fordham Müzesi'nde sergilenen genç Caracalla başı, Worcester Müzesi'nde sergilenen kadın başı, Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde sergilenen sakallı erkek maskı ile diğer Boubon heykellerine ait parçaların iadesinden büyük bir mutluluk duyuyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Ersoy, İngiltere’den iadesini sağladıkları bir imparator heykelinin eserler arasında yer aldığını söyledi.

Ersoy, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Heykelin ülkemizden yasa dışı olarak çıkarıldığını öğrenen koleksiyoncu tarafından hiçbir hukuki baskı olmadan eserin iade edilmesini tüm dünyaya örnek bir davranış olarak takdir ediyoruz. Antalya Arkeoloji Müzesi'nde sergilenecek bu eserlerin doğduğu topraklara dönüşünü sağlayan ulusal ve uluslararası tüm muhataplarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemize ait tüm eserlerin peşindeyiz...''

Hibya Haber Ajansı