İklim değişikliğiyle mücadelede kent merkezlerinde bulunan yeşil alanların verimli ve sürdürülebilir yönetimi büyük önem taşırken, bu kapsamda Kayseri’de önemli bir çalıştay gerçekleştirildi.

 “Kentsel Yeşil Alanların Sürdürülebilir Yönetimi’’ konulu çalıştaya Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuorğlu, Sayın Bayar Özsoy ve Murat Cahid Cıngı, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş, ilçe belediye başkanları ve bürokratlar katıldı.

Başkan Büyükkılıç, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan çalıştayda yaptığı konuşmada Birliğin, beraberliğin Kayseri’de dayanışmaya ve berekete vesile olduğunu vurgulayarak   “Kayseri’miz 5 üniversitesi, 75 bin civarında üniversite öğrencisi, 4 organize sanayisi, 1 serbest bölgesi, 2 teknoparkı olan, inovatif anlayışıyla geleceğe yönelik çalışmalarıyla, yük olmayan yük çeken Anadolu’nun incisi oldu” dedi.

“1 milyon metrekaresi yeşil alan olan millet bahçesi”

Millet bahçeleri anlayışının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Kayseri’ye kazandırıldığını hatırlatan Büyükkılıç, “1 milyon 260 bin metrekare alanın 1 milyon metrekaresi yeşil alan olarak hayata geçirildi. Kalan kısımları da değişik etkinliklere fırsat veren bir central park mantığı içerisinde şehrimiz için bir değer, kazanım oldu. Katkılarınızdan dolayı sizleri tebrik ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise çalıştayda katılımcılara hitap ederek, “21 yıl kadar belediye başkanlığı yaparak, bu şehirde hizmet etmiş birisi olarak şehrime gelmek, burada olmak, açılışlar, temel atmalar ve etkinliklerde bulunmak benim için sevinç kaynağıdır” dedi.

Hibya Haber Ajansı