Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirdiği Şanlıurfa ziyaretinde “çiftçilere bedava elektrik” vaadi CHP’li Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik tarafından hayata geçirildi.

Şanlıurfa’ya yapmış olduğu son ziyarette çiftçilere “bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz” diyerek ücretsiz elektrik vaadinde bulunan CHP Lideri, bugün Denizli’nin Bozkurt ilçesinde Güneş Enerji Santrali’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şanlıurfa'ya gittiğimde Şanlıurfalı çiftçilerin en çok şikâyet ettiği konu elektrik fiyatlarıydı. Allah'ın güneşi bedava, niye bu kadar pahalı elektrik tüketiyoruz dedik; oturduk bir hesap yaptık, çalıştık ve gördük ki eğer sağlıklı ve düzenli bir yatırım yapabilirsek, akılcı bir yatırım yapabilirsek çiftçimize elektriği bedava verebiliriz. 

85 milyonu besleyecek olan çiftçidir. Çiftçi zarar ederse, çiftçiyi toprağa küstürürseniz bunun sonu felakettir. Buğday dışarıdan, mısır dışarıdan, et dışarıdan, canlı hayvan dışarıdan fasulye, mercimek, yulaf, her şey dışarıdan; bu bereketli toprakları kim çalıştıracak, kim üretecek?” dedi.

BAŞKAN ÇELİK: VİZYONU SİZ ÇİZDİNİZ, DÜĞMEYE BİZ BASTIK!

Güneş Enerji Santrali açılışında konuşan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Bozkurt Belediyesi olarak bugün bir tarih yazdığımızın bilincindeyiz. Artan hayat pahalılığı, fahiş enerji fiyatları nedeniyle çiftçimiz ekip biçemez hale gelmiş. Oysa biz biliyoruz ki üretmezsek tükeniriz. Bu süreçte bürokrasiyle uğraşmamız o kadar kolay olmadı; çok oyalandık, heyecanımız sönmek üzereydi ki sizin ‘elektriği bedava vereceğiz’ çıkışınız bizi heyecanlandırdı. Sayın Genel Başkanım vizyonu siz çizdiniz, düğmeye biz bastık.

Çiftçimize neredeyse bedavaya elektrik vereceğiz ve bu sayede Hambat Ovası susuz kalmayacak, yılda 2-3 mahsul veren tarlalar bire bin ürün vermeye başlayacak.

Şanlıurfa'da, Gaziantep'te, Konya'da, Çukurova’da bütün çiftçiler bedava elektriğe kavuşacak, ürünler bollaşacak, maliyetler düşecek ve halkımız ucuz gıdaya erişmeye başlayacak.

Çünkü görüyorum ki Cumhuriyet’imizin 2. yüzyılında beraber üreteceğiz ve ürettiğimizi hakça paylaşacağız, tarımda önder ülke olacağız” dedi.

AYDINLIK: “İKTİDAR OLUNCA SIRA ŞANLIURFA’DA!”

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Vekil Aydınlık, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’e teşekkür etti. Projenin bir vaatten öte olduğunun, hayata geçirilebilir olduğunun kanıtını Birsen Başkanımız ortaya koydu diyen CHP’li Aydınlık, “hem bir milletvekili hem de Urfalı bir çiftçi olarak Urfa’nın kanayan yarası olmuş, kangrene dönüşmüş