Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi, 3 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 10.00’dan itibaren ziyarete açılıyor.

Başkan Yavaş duyurdu

Dijital Hayvanat Bahçesi’ni yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Hepimizin kalbinde özel bir yere sahip olan Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan eski hayvanat bahçesinin yerine kapsamıyla dünyada benzeri bulunmayan Dijital Hayvanat Bahçesini açıyoruz. Çok yakında evcil hayvanlar parkını da ziyaret edebileceğiniz dijital hayvanat bahçemizi keşfetmek için rezervasyonlarınızı https://ankaradhb.com adresinden yaptırabilirsiniz. Rezervasyon yaptıranlar için Cumartesi saat 10.00’dan itibaren kapılarımız açık olacak, bekleriz” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği alanına kurduğu Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan 5 bin metrekarelik kapalı alanı Dijital Hayvanat Bahçesi’ne dönüştürdü. Dijital bahçe içerisinde; 110 ünite ve karma gerçeklik teknolojisini destekleyen 40 kask içerisinde nesli tükenen ve hayvanat bahçesinde asla yaşatılamayan büyük beyaz köpekbalığı, balinalar gibi türler de dahil olmak üzere 150’nin üzerinde hayvan türüne yer veriliyor. 

Hibya Haber Ajansı