Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in, ‘Eskişehir Modeli’ adını verdiği ve 2020 yılında Alpu ve Seyitgazi ilçe belediyeleriyle protokol imzalayarak başlattığı Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi, meyvelerini vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Seyitgazi Belediyesi arasında imzalanan Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğine ilişkin iş birliği protokolü kapsamında Seyitgazi ilçesinde noter huzurunda kura çekim töreni düzenlendi.

Törene Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet İlker, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir, belediye bürokratları, muhtarlar ile çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Başkan Vekili Ahmet İlker, “Her bir aileye 9 koyun, 1 koç desteği verilerek 25 aileye toplam 250 küçükbaş hayvan dağıtımı yapılacak. Çekilişe katılmaya hak kazanan üreticilerimizin 27’sinin kadın olması ayrıca sevindiricidir.” dedi.

Seyitgazi ve mahallelerinde 25 aileye verilecek olan 1 koç ve 9 koyun olmak üzere toplamdaki 250 küçükbaş hayvan ise Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Bu arada hak sahiplerine 2 adetten toplam 50 adet koyun yemliği ile 1’er kutu mineral blok hediye edildi.

Hibya Haber Ajansı