Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cuma namazını Büyük Bürüngüz Camii’nde kıldıktan sonra vatandaşlarla bir araya geldi.

 

“Su paralarını yüzde 20 daha indiriyoruz”

Su faturalarında yüzde 20 indirime gidecekleri müjdesini veren Büyükkılıç, “Üç müjdemiz var. Birincisi herkesi ilgilendiren bir konudur. Su fiyatlarını 1 sene sabitlemiştik. Bu defa bir adım daha atıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyemizin Şubat ayı meclisinde su paralarını yüzde 20 daha indiriyoruz. Zaten sabitlemiştik, şimdi de indirim yapıyoruz. 500 milyon TL daha gitti, bu insanlara feda olsun” diye konuştu.

“Yeni havalimanı binasıcumartesi günü itibaren hizmette”

Başkan Büyükkılıç, müjde üstüne müjde vererek, “İkincisi, havalimanı yeni terminal binası, 2 sene önce temeli atılmıştı, bitti. Yarın saat 23.00’ten itibaren uyarlamaları yapıldı. Bundan sonra yeni binadan uçacaksınız. 2 milyar TL’ye mal olan projeden bahsediyoruz. İçinde 4 katlı otoparkı ile 6 körüklü, hiç soğuk sıcak görmeden uçağa biniyorsun, Anadolu’nun incisi Kayseri’den uçuyorsun. Umre’ye mi, Avrupa’ya mı, İstanbul’a mı, Kıbrıs’a mı gidersiniz, nereye isterseniz gidebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı