Vali Salih Ayhan öncülüğünde, Belediye Başkanımız Sn. Zeynel Abidin Beyazgül’ün katılımıyla düzenlenen program, Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa, şehrimizin birçok kesiminden yoğun katılım sağlandı. Semazen gösterisinin gerçekleştirildiği program; Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa tanıtım videosunun gösterimi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeynel Abidin Beyazgül’ün ve Valimiz Sn. Salih Ayhan’ın konuşmaları ile devam eden program, ünlü sanatçımız Ahmet Özhan’ın konseri ile sona geldi.

 

 

            Tüm Paydaşlarımız ile Birlikte 2023’e Hazırız

 

 

Protokol konuşmaları Sn. Zeynel Abidin Beyazgül ile başladı. Sn. Beyazgül yaptığı konuşmada, “16.12.2019 tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz adına şahsımın imzası ile Dışişleri Bakanlığı (Ortadoğu ve Kuzey Afrika İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğüne) gerekçelerimizi bildirerek “2023 İslam Dünyası Turizm Kenti” kararının alınmasını talep ettik. Dilekçemiz uygun görülerek 27.06.2022 tarihinde Azerbaycan Bakü şehrinde İslam konferansına katılan 57 İslam ülkesinin Turizm Bakanlarının toplandığı 11. Oturumunda Şanlıurfa 2023 İslam Turizm Kenti ilan edilmiştir. Bu süreçte emeği geçen tüm kişi ve kurumlara ayrıca 57 İslam ülkesi turizm bakanlarına ve en üst makamlarına teşekkür ediyoruz. Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılını Göbekli Tepe Yılı olarak ilan etmişti, Şanlıurfa’mızın tarihi değerlerinin tanınmasında ve daha fazla turistin gelmesine vesile olan bu ilan için Cumhurbaşkanımıza bir defa daha teşekkür ediyoruz. İslam ülkeleri iş birliği teşkilatı tarafından Şanlıurfa’nın turizm kenti olarak ilan edilmesi, Şanlıurfa’ya yeni bir ivme ve cazibe kazandıracaktır.” dedi.

 

 

Konuşmasına Şanlıurfa olarak 2023’e hazır olduğumuzu belirterek devam eden Sn. Beyazgül, “İslam ülkeleri iş birliği teşkilatı tarafından Şanlıurfa’nın turizm kenti olarak ilan edilmesi, Şanlıurfa’ya yeni bir ivme ve cazibe kazandıracaktır. Daha önce İslam iş birliği teşkilatı tarafından FAS-Rabat, SUUDİ ARABİSTAN –Medine, MISIR – Kahire, FİLİSTİN-Kudüs, İRAN-Tebriz, KONYA turizm kenti olarak ilan edilmiştir. Sayın Valimizin öncülüğünde ve kurumlarımızın iş birliğiyle 2023 yılı içerisinde yapacağımız etkinlikleri belirledik ve bunun takvimini hazırladık. Etkinliklerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz programımızda, tanıtım ve usta tasavvuf sanatçımız Sayın Ahmet Özhan konseri ile başlıyoruz.  Ayrıca logomuzu tasarım yarışmasında belirledik umarım beğenmişsinizdir. Şanlıurfa gerek somut, gerekse soyut tarihi ve kültürel değerleri ile İslam dünyası turizm şehri olmayı fazlası ile hakketmiştir. Şanlıurfa on iki bin yıllık Göbeklitepe, Karahantepe ve Taştepeler ile rakipsiz bir şehirdir. Neolitik dönem ile ilgili yapılan kurgularda; insanların hayvan kürklerine sarılı ellerinde mızrakları ile mağarada yaşayan avcı toplayıcı topluluklar olarak kabul edilirken Şanlıurfa, Göbeklitepe bulgusu ile buna bir dakika dedi ve o andan itibaren insanlık tarihi yeniden ele alınmak zorunda kaldı. Çünkü ilk insan dediğimiz bu topluluk; 6 tonluk taşları taşımışlar, mühendislik, Mimarlık, Statik hesapları yapmışlar ve bu taşlar üzerinde bir takım kabartma ve şekiller ile sanat eserleri oluşturmuşlar.” dedi.

 

 

            Her Bir Hemşehrimizle Birlik ve Kardeşlik İçinde 2023’ü Başarıyla Geçireceğiz

 

 

            Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeynel Abidin Beyazgül’ün ardından protokol konuşmalarını gerçekleştiren Valimiz Sn. Salih Ayhan ise konuşmalarında birliktelik vurgusu yaptı.

 

            Vali Ayhan, “Allah’a şükürler olsun ki bu bereketli topraklarda, sizin gibi güzel insanlar için hizmet edebilme şerefine nail oldum. Hem de böylesi büyük ve gururlu bir senede! 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti payesine layık görülen şehrimizi, şanımıza yakışır şekilde sahneye çıkarmak için dört bir koldan hazırlıklarımız devam ediyor. Üzerinde yaşadığımız şu topraklar, şu bereketli Şanlıurfa’mız, içinde inanılmaz değerler barındıran büyük bir kutu gibidir. Bu kutu; çok sayıda kültürler, medeniyetler, eserler muhteva ediyor.

Şimdi bu kutuyu açarak sahip olduklarımızı en güzel şekilde tüm dünyaya sergileme vakti! Balıklıgöl’den Harran’a, Göbeklitepe’den Halfeti’ye dört bir yanında çeşit çeşit hazineler barındıran bu şehir, çok sayıda insanın ilgisini üzerinde toplayabilecek potansiyelde bir şehir... Birçok medeniyetten katman katman izler taşıyan bu topraklar; kendisine emanet edilen değerleri geçmişten günümüze iftiharla taşıyor. Böyle bir şehrin parçası olduğumuz için çok şanlıyız… Aziz hemşehrilerim; bizler Türk milleti olarak, kökleri bu toprakların en derin yerlerine uzanan ulu bir çınar gibiyiz!” diyerek 2023’ün Şanlıurfa için önemli bir yıl olduğunu belirtti.

 

 

 

            Hikmetimizi Geçmişten Bilgimizi Bugünden Alıyoruz

 

Büyük bir duygu yoğunluğuyla konuşmalarına devam eden Vali Ayhan, konuşmasına “Hikmetimizi geçmişten, bilgimizi bugünden alıyoruz.

Gün geçtikçe de dallarımızı daha yükseklere ulaştırmak için her birimiz azimle çalışıyoruz. Milletler, işte bu bilinç sayesinde büyür ve gelişirler.

Bir devletin kültürü, sanatı, tarihi ve değerleri; tıpkı bayrakları gibi bağımsızlık simgelerindendir. Kendine ait kültürü ve birikimi olmayan toplumlar, bu bakımdan güçlü olan toplumların gölgesi altında kalırlar. Çok şükür ki bizler, sahip olduklarımızla çok güçlüyüz! İşte bu sene; sahip olduğumuz bu gücü herkese tanıtma senesi! Ziya Paşa’nın beyitlerinde dediği gibi: ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.’ Biz de yaptıklarımızla 2023’te bunu göstereceğiz. Tarihimiz boyunca beşerî ve coğrafî tüm şartlar birleşerek, bu topraklar bizi bereketiyle ödüllendirdi. Allah’a hamdolsun…2023 yılında layık görülen bu paye; bize nasip olan bu ödüllerin karşılığını verme vesilemizdir!” diyerek devam etti. 2023’ün oldukça güzel geçeceğini belirterek konuşmalarına son verdi.

 

 

            Ahmet Özhan Büyük İlgi Gördü

 

            Vali Ayhan’ın konuşmalarının ardından Ahmet Özhan sahne alarak birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Güzel bir atmosferle devam eden konsere halkımızın da büyük ilgisi oldu. Konserin bitimi ile lansman programının da sonuna gelindi.