İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehrin merkezinde yıllardır çözüm bekleyen Ege Mahallesi’nde birinci etapta hak sahiplerinin de yeni yuvalarına kavuşacağı alanda temel atma törenine ev sahipliği yaptı.

Törene Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, bürokratlar, siyasi partilerin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

"İzmir'i güvenli yapı stokuyla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz"

Törende konuşan Başkan Tunç Soyer, "Üç temel ilkeye dayanarak eşi benzeri görülmemiş bir kentsel dönüşüm hamlesi başlattık. Yerinde dönüşüm, yüzde 100 uzlaşı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi garantörlüğü. Bugün, bu üç ilke üzerinde yükselen Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında, yeni konutlarımızın temelini atıyoruz. Doların tavan yaptığı, maliyetlerin her geçen gün katlanarak arttığı böyle bir dönemde, İzmir'i hak ettiği güvenli yapı stokuyla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

“Onların geçer akçesi rant bizim hak”

İstanbul’daki Sulukule Mahallesi’nden örnek veren Başkan Soyer, “Biz İzmir’de Ege Mahallesindeyiz. Burası da Roman kardeşlerimin yoğun yaşadığı bir mahalle. Ve ne mutlu ki biz kimseyi bu mahallesinden etmeden, kentsel dönüşümü Roman kardeşlerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Çünkü bizim geçer akçemiz başka. Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak. İşte bu yüzde biz İzmir’de kimsenin ahını almadan yeniledik. İzmir’de kimsenin evini başına yıkmıyoruz. Onlara sıcak bir yuva kurduk. Vicdanımız rahat, başımız dik” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı