Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, barışçıl kalkınma yoluna bağlı kaldıklarını ve Çin’in kalkınmasının dünyanın kalkınması için bir fırsat olduğunu kaydetti.

Basında yer alan haberlere göre, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, yazdığı bir makalede, Çin’e karşı istihbarat toplama, analiz ve operasyonlara daha fazla kaynak yatırdıklarını ve geçtiğimiz iki yılda CIA’nın Çin’e yönelik çalışmaların bütçesini iki katından fazla artırdığını, daha fazla Çince konuşan çalışanı işe aldığını ve Latin Amerika, Afrika ve Hint-Pasifik gibi bölgelerde Çin ile rekabet çalışmasını güçlendirdiğini ifade etti.

Wang Wenbin, bugün düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtladı. Wang, dünyanın en büyük casusluk örgütünün başı olan William Burns’un sık sık öne çıktığını ve dünyaya Amerikan casuslarının her yerde yaygın bir şekilde bulunduğunu anlattığını ifade etti.

Wang Wenbin, William Burns’un “hatırlatması” için kendisine teşekkür ettiklerini ve her zamanki gibi önleme çalışmalarını yerine getireceklerini ve ABD’nin yasa dışı faaliyetlerine asla izin vermeyeceklerini belirtti.

Hibya Haber Ajansı