Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 5 yıllık süresi içerisinde Başkente kazandırılan Dijital Hayvanat Bahçesi’ni basın mensuplarıyla birlikte gezdi.

Basın mensuplarının eşliğinde sanal gerçeklik gözlüğü takarak Dijital Hayvanat Bahçesi’ni gezen Yavaş, alan içerisinde özel olarak hazırlanan iki otobüsle de eski çağlara ve uzaya dijital yolculuk yaptı.

Gezinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yavaş, Dijital Hayvanat Bahçesi’nin eski Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’nin uzantısı olduğunu belirterek, “Tüm dünyada artık vahşi doğada bulunan hayvanların kafese kapatılması istenmiyor. Biz de bu nedenle dijital hayvanat bahçesi yaptık. Evcil Hayvanlar Parkı projesi de hazırlandı ve şu anda yapılıyor. Gençlerin dijitalle tanışması açısından burası çok çok önemli." ifadesini kullandı.

Yavaş Dijital Hayvanat Bahçesi’nin sürekli yenileceğini ve hayvan sayısının artırılacağını belirterek, “Daha çok çocukların ilgisini çekecek. Çocukların dünyada hangi hayvanlar var onları görmesi, onları sevmesini de amaçlıyoruz. Aldığım bilgiye göre dünyada bu boyutta başka bir yerde bu şekilde dijital bir hayvanat bahçesi bulunmuyor.” diye konuştu.

“Sosyal belediye olmanın gereğini yapıyoruz”

Gezinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, “Emeklilere altıncı kez sosyal yardım desteği verildi. 1000’er lira. Rakibiniz bununla ilgili bir açıklama yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği emeklileri araştırıp biz bu sayıyı daha da arttıracağız. Biz 5 bin vereceğiz” sorusuna şöyle cevap verdi.

“Öncelikle hükümetin daha çok vermesini beklerim. Buradan şu anlam çıkıyor; emeklilerin gerçekten çok zor durumda ve darda oldukları anlaşılıyor. Bizim zaten belediye olarak felsefemiz sadece emekliler değil darda olan kim varsa anında yanında olmak. Sosyal devlet, sosyal belediye olmanın gereğini yapıyoruz. Avrupa’da ayrılan bütçenin yüzde 12’sini zor durumda olanlara destek amacıyla veriyorlar. Birçok yerde işsizlik sigortası veriyorlar. Biz de bütçemizin yüzde 12’ye yakınını sosyal destek olarak veriyoruz.”

Dünya'da benzeri yok

“8K3D, Hyper 3D, Mixed Reality, Hyper 3D Screen ve Ar Cloud” gibi ileri teknoloji sistemleriyle kurulan Dijital Hayvanat Bahçesi’nin kapsadığı özellikler bakımından dünyada benzeri bulunmuyor.

150’nin üzerinde hayvan türünün sergilendiği Dijital Hayvanat Bahçesi’nde ünitelerde kullanılan ileri derece teknoloji sayesinde birden fazla hayvan ziyaretçilerle buluşabiliyor.

3 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 10.00’da hizmete açılacak Dijital Hayvanat Bahçesi’ni Başkentliler, https://ankaradhb.com/ internet adresi üzerinden rezervasyon yaptırarak ziyaret edebilecek.

Hibya Haber Ajansı