ABD ordusunun açıklamasında, yedi ayrı tesiste 85 hedefin vurulduğu, bunların arasında Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ve bölgedeki İran destekli milislerin de bulunduğu vurgulandı.

Irak'ta dört ve Suriye'de üç noktaya düzenlenen misilleme saldırılarının yapılacağını daha önce duyuran ABD Başkanı Joe Biden, saldırıların gerçekleştirilmesinin ardından yaptığı açıklamada "Yanıtımız bugün başladı. Bizim seçtiğimiz zaman ve yerlerde devam edecek" dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, "Bu tepkiler bu gece başladı, bu gece sona ermeyecek" dedi. "Hepsi de bu saldırılara bir son vermek üzere tasarlanmış, atacağımız başka adımlar da olacak."

Biden defalarca daha geniş bir savaşa dahil olmak istemediğini söylese de, Cuma günü İran ve vekillerinin vazgeçmemesi halinde ABD'nin karşılık vermeye devam edeceğinin sinyalini verdi:

"Amerika Birleşik Devletleri Ortadoğu'da ya da dünyanın herhangi bir yerinde çatışma peşinde değildir. Ancak bize zarar vermek isteyebilecek herkes şunu bilsin: Eğer bir Amerikalıya zarar verirseniz, karşılık veririz."

Hibya Haber Ajansı