İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), kentin dört bir yanında ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yeniliyor. Bu kapsamda Menemen’in Seyrek, Villakent, Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça’nın Ilıpınar Mahallesi’ndeki çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor.

Menemen ilçesinin Seyrek ve Villakent mahallelerinde 15 kilometresi iletim ve terfi hattı olmak üzere, toplam 75 kilometre içme suyu hattı çalışması yapan İZSU ekipleri, yine Menemen ilçesinin Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça ilçesine bağlı Ilıpınar Mahallesi’nde yaklaşık 110 kilometrelik içme suyu hattı imalatını gerçekleştiriyor.

Yaklaşık 32 kilometrelik hat tamamlandı

Menemen ilçesinin Seyrek ve Villakent mahallelerinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisi Begüm Çakmak, “Menemen ilçesi Seyrek ve Villakent mahallelerindeki içme suyu hatlarımızın ekonomik ömrünü tamamlamış olması nedeniyle su kayıp-kaçak oranında artış söz konusuydu. Bu sebeple, İZSU Genel Müdürlüğü olarak, bölgemizde içme suyu hatlarımızı yenileme çalışması başlattık.” dedi.

Hibya Haber Ajansı