Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak, Kestel, Gürsu ve Yenişehir'de vatandaşların hizmetine sunulan modern kapalı pazar yerlerinin bir benzeri Yıldırım'ın Arabayatağı Mahallesi'ne kazandırıldı. Mevcut pazar alanında 4 bin 850 metrekare taban alanı üzerinde 2 katlı olarak yapılan kapalı pazaryeri, ilk pazarın kurulmasıyla hizmet vermeye başladı.

İçinde 530 adet pazar tezgahı, mescit, abdesthane, tuvaletler, depo alanları ve teknik alanların bulunduğu kapalı pazaryeri, hem pazarcı esnafına hem de bölge halkına yaz kış, daha sağlıklı ve konforlu bir ortamda alışveriş yapma imkanı sunacak.

Pazarın hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Başkan Aktaş, “Bu bölgede kapalı pazar alanıyla ilgili yoğun talep vardı. Açık alanda kurulan pazar yeri kışın yağışlarda, yazın da sıcaklarda hem esnafı hem de vatandaşları rahatsız ediyordu. Bu proje ile halkımız alışverişlerini yaz kış daha sağlıklı bir ortamda yapma imkanı bulacak. Aynı zamanda pazarın kurulduğu günlerde yaşanan görüntü kirliliği de ortadan kalkmış olacak. Kapalı Pazar yerimiz bölge halkına hayırlı olsun” diye konuştu.

Özellikle kış aylarında yağışlı havalarda pazar alışverişi yapmanın daha önce tam bir eziyet olduğunu belirten bölge sakinleri, artık yaz kış fark etmez kapalı bir ortamda alışverişlerini keyifle yapacaklarını belirtti.

Hibya Haber Ajansı