Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’daki belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin oluşturmaya çalıştığı gündemlerin peşinden gitmeyeceklerini söyledi.

Genel Başkan Özgür Özel, “Ortaya bir şeriat tartışması atıyor. Türkiye bunu konuşsun da dönüp aman ha yokluğu ve yoksulluğu, simide gelen zammı, ekmeğin fiyatını, pazardaki yangını, mutfağın yangınını konuşmasın istiyorlar… Buradan bütün Türkiye’ye söylüyorum. Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin olduğu yerde Recep Tayyip Erdoğan’ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız” diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı’nın sık sık değişmesine de değinen Genel Başkan Özgür Özel, "Bu memlekette ne kötüye gidiyorsa, hayat pahalılığı varsa, fiyatlar yüzde 140 artıyorsa, her şey ateş pahasıysa, işsizlik artık gençlerin bütün umutlarını kırdıysa hepsinin sorumlusu ne gidendir, ne gelendir. Gidenin de gidişine imza atan, gelenin de gelişine imza atan aynı dolma kalem, aynı mürekkep ve bu kalemin sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

“Benim için çok anlamlı bir gün. Her şeyin başladığı yerdeyiz” diyen Özel şunları dile getirdi:

“Bu yolun her adımını birlikte yürüdüklerimle birlikteyiz. O yüzden bu salonda bulunan ya da bulunmayıp kalbi bu salonda olan, bize, yürüyüşümüze, Manisa ve Türkiye’deki yürüyüşümüze ilk günden şu ana kadar hiçbir çıkar gözetmeden canı yürekten destek veren siz değerli yoldaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Yabancı olduğum bir yerde değilim. Partimizin bir kürsüsündeyim ama bir yandan da çok heyecanlıyım. Çünkü 81 ilde 973 ilçemizde kürsülerde konuşuyorum ama kendi evinde, kendi memleketinde, kendi anasının, babasının, kardeşinin, eşinin, kızının gözünün önünde, kendi siyaset arkadaşlarının varlığında bu konuşmayı yapmak her yerdekinden daha heyecanlı. Benim açımdan o heyecan şu anda kalbimden salona, salondan Manisa’ya, Manisa’dan Türkiye’ye taşıyor. Hepinize teşekkür ediyorum."

Hibya Haber Ajansı