Hatay, Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta afet koordinasyon merkezleri kuran, çadır kentler ve konteyner kentler inşa eden büyükşehir belediyesi, tüm birimleriyle sahada depremin yaralarını sardı. 

İlk günden itibaren binlerce ton insani yardım malzemesini depremzedelere ulaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in başlattığı Umut Hareketi ile adeta bölgeye bir dayanışma köprüsü kurdu. İzmirlilerin yoğun katılımıyla büyüyen kampanya ile deprem bölgesine 247 tır, 149 kamyon, 6 kamyonet, 3 uçak, 2 gemi, 7 otobüs kargo ile insani yardım malzemesi ulaştırıldı. 

Büyükşehir belediyesi, depremin vurduğu Adıyaman’da biri 184, diğeri 180 konteynerin bulunduğu iki konteyner kent kurdu. Adıyaman Kalemkaş köyünde de bir konteyner kent kuran büyükşehir, depremzedeler için sağlık birimlerinden kütüphaneye Kadın Dayanışma Merkezi’nden çocuklar için Masal Evi’ne kadar pek çok hizmet birimi de açtı.

Gıda paketinden hijyet paketine, battaniyeden kıyafete, maskeden çölyak gıda kolisine kadar ihtiyaç duyulan her şey bölgeye gönderildi. Aşevi tarafından kente kurulan sahra mutfağı ile yaklaşık 283 bin 220 kişilik yemek dağıtıldı. 

Hatay’da kurulan konteyner kente ise 213 konteyner yerleştirildi. Büyükşehir’in mobil mutfak aracılığıyla 308 bin 200 kişilik yemek dağıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda deprem sonrası bölgeye yem desteği verdi. Osmaniye’de tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla zeytin ve zeytinyağının geliştirilmesi için 3 bin zeytin fidanı dağıtıldı. Bölgedeki kooperatiflerin üretim yapabilmesi ve geliştirilebilmesi için destekler verildi.

Hibya Haber Ajansı