Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi’nin tarafından düzenlenen toplantıda Çorum Hitit Dernekler Federasyonu ve Bağlı Derneklerin yöneticileri ile bir araya geldi.

Başkan Yavaş toplantıda, ortak akıl vurgusu yaparak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin işleyişi ile ilgili bilgiler verdi.

Kenti yönetirken, kentte yaşayanların fikirlerinin sorulmasının önemli olduğunu belirten Yavaş, “Anket doğrultusunda, vatandaşların talebi üzerine Ankapark’ın kullanımını yeşil alan olarak herkese açacağız. Sadece orada bulunan küçük oyuncakları kiraya verip geri kalan kısımda herkesin bisiklete bindiği, gençlerin havuzun başında ders çalıştığı, müzik dinlediği, ailecek hep beraber gezebildiğiniz bir ortam oluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

Yapılan işleri soranların gözlerinin sadece betonları gördüğünü dile getiren Yavaş, Mamak Metro Projesi ile ilgili de “Biz zaten metro ihalesini yaptık ama aşağı yukarı en fazla 400 milyon euro teklif beklerken 578 milyon euro civarında teklif geldi. Önceden birbirlerini yiyen firmalardan 3 tanesi her ne hikmetse teklif bile vermedi. ‘İhale ne olursa olsun yapalım. Mamaklılar yapamadın der ve seçim riske girer’ diye düşünmedim. Yöneticilik budur. Seçim kazandıracağını da bilsem kaybettireceğini de bilsem ben o imzayı atmam. ” açıklamasında bulundu.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini kaydeden Yavaş, şu anki ekonomik ortamda sosyal yardımların çok önemli olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

“Seçilmeden önceki konuşmamda artık ışıklarda mendil satan kimseyi göremeyeceksiniz görürseniz de yardım etmeyin çünkü ihtiyacı olan herkes sosyal yardımlardan yararlanabilecek demiştim. O nedenle sosyal yardımlara çok önem veriyoruz. 200 binin üzerinde doğal gaz yardımı yapıyoruz. 3 yıldır birer kilo et yardımı yapıyoruz. Ayrıca nakit desteğinde bulunuyoruz ve bunu da Başkent Kart’la yapıyoruz ki hem esnaf kazanıyor. ”

Hibya Haber Ajansı