Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrası Hatay’da narenciye bahçelerini toplayacak yeterli sayıda kişi bulunamamasından dolayı dalda kalan ve toprağa düşüp çürüyen ürünler Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanları ile gönüllü gençler tarafından toplanıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen Hatay’da yeterli sayıda işçi bulunamadığı için narenciye bahçelerindeki ürün dalında kaldı.

Hataylı çiftçiler, dalında kalan narenciyenin, hem ağaçların gelecek yıl çiçeklenmesini engellemesi hem de yere düşen meyvelerin toprağı asitleyerek verimini düşürmesinden dolayı ürünün toplanması amacıyla yardım çağrısında bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı çiftçilerin bu talebine kayıtsız kalmadı.

Bakanlık tarafından, Hatay’daki narenciye bahçelerinde dalında kalan ürünü toplamak ve yere dökülen ürünü dönüştürmek için Hatay’a gelebilecek gönüllü gençlere sosyal medyadan destek çağrısı yapıldı.

Narenciyenin toplanmasına yardım etmek isteyen gönüllü gençler, gonulluyuzbiz.gov.tr adresine başvurarak yardım etmek için talip oldu. Gönüllü gençler, Hatay ili Erzin, Dörtyol, Samandağ ve Payas İlçelerinde narenciye bahçelerinde ağaçlarda ve ağaçtan toprağa dökülmüş narenciyelerin toplanması için bir araya geldi.

3’er günlük 4 dönem halinde 15 Şubat’a kadar sürecek hasat etkinliğinde gönüllü gençlerin tüm masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

“Gönüllü gençlerimizle gurur duyuyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay’da çok güzel bir dayanışma örneği sergilendiğini belirterek, vicdanlı gençlere sahip oldukları için gurur duyduğunu söyledi.

Bakan Bak, gönüllü gençlerin geçen yıl da deprem bölgelerinde aktif olarak rol aldığını belirterek, “Bakanlık olarak 1 yıldır deprem bölgelerindeyiz. Yaraların kısa zamanda sarılması için çaba gösteriyoruz. Geçen yıl 6 Şubat’ta başlayan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hala sürüyor. Biz birlikte güçlüyüz. Temiz ruhlu, vicdanlı gençlere sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. İyilik bulaşıcıdır. Gönüllü gençlerimizi alınlarından öpüyor, hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı