ABD-Meksika sınırındaki yasadışı göç sorunu son günlerde kontrolden çıkıyor. ABD federal hükümeti ve Teksas eyaleti, bu konuda ciddi bir çatışmaya girmiş durumda.

Washington Post gazetesinde yer alan bir makalede, göç sorunundaki anlaşmazlığın, ABD’de bir “iç savaşa” neden olup olmayacağına dair tartışmalara yol açtığı ifade edildi.

Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti arasındaki çatışmalar, Amerikan toplumunun parçalanmasına sebep oldu. Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Marjory Green’in ileri sürdüğü “Ulusal Boşanma” önerisine göre, ülkenin Demokrat ve Cumhuriyetçi eğilimli eyaletleri birbirinden ayrılabilir. 

 Sosyal medyada, “ABD’nin Liberal Amerika’yı temsil eden USA ve Muhafazakar Amerika’yı temsil eden USB olmak üzere iki ülkeye bölünebileceği” iddiası ortaya atıldı.

  2024 yılında, ABD’de başkanlık seçimi olacak. Son anketlere göre, göç sorunu Amerikan vatandaşlarını en çok ilgilendiren konulardan biri. Göçmenler, Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti arasındaki çatışmaların kurbanı haline geliyor.   

Hibya Haber Ajansı