Haliliye 2002 Vakıflar İlkokulunu ziyaret eden Sultanoğlu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrencilere hitap etti. Konuşmasında, "Ülkemizin, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını yani Türkiye Yüzyılını sizler güzelleştirecek, yükseltecek ve güçlendireceksiniz. Bu güçlülük, iyi ve kaliteli insanla olacak. İyi ve kaliteli insanı yetiştirecek okullarımızla, öğretmenlerimizle olacak. Sizler bu ülkeyi koruyup, kollayıp, yükselteceksiniz. Bunun için daha çok çalışıp daha çok okumamız lazım. Ben inanıyorum ki gelecek sizinle daha güzel olacak. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, eğitim hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.

Gözlerindeki içten gülümseme ve neşeleriyle okullara hayat veren öğrenciler, İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu tarafından çalınan ders zili ile sınıflarına ve öğretmenlerine kavuştular.

Sınıflarda öğrencilerle, öğretmenler odasında öğretmenler ile bir araya gelip sohbet eden Sultanoğlu, sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim dönemi dileğinde bulunarak ziyaretini sonlandırdı.