Başkan Altay  mesajında 11 şehirde yıkıma sebep olan depremin ardından 1 yıl geçtiğini vurgulayarak “Ülke olarak tarihimizin en acı afetlerden biri olan 6 Şubat depremleri sonucu 50 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti, milyonlarca insanımız bu depremlerden bizzat etkilendi. Tarihimizin her döneminde olduğu gibi bu felakette de devlet-millet birlikteliğinin özünü dünyaya gösterdik.” ifadelerini yer verdi.

Tüm güç ve imkanlarıyla Hataylıların yanında olduklarını söyleyen Başkan Altay, “Arama-kurtarmadan mobil yemek tırlarına, su temin ve kanalizasyon çalışmalarından mobil sağlık araçlarına, haberleşmeden insani yardıma kadar her alanda gece gündüz gayret ettik.Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız, Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerimizle birlikte bin konteynerden oluşan konteyner kentlerde 4 binden fazla vatandaşa geçici barınma imkânı sağladık.” açıklamasını yaptı.

Başkan Altay, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi ve Konya Sanayi Odası işbirliğinde Narlıca’da 152 dükkândan oluşan Konya Bedesten’i inşa ederek esnaflara teslim ettiklerini de vurgulayarak “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak depremde yıkılan Habib-i Neccar Cami’sinin restorasyonunu üstlendik. Hatay’ın altyapısını yeniden inşa ettik.Bulduğumuz her fırsatta Hatay’ı ziyaret ederek, kardeşlerimizle bir araya gelmeyi ihmal etmedik; Hatay ile Konya arasında gönül köprüleri kurduk. Bu düşüncelerle 6 Şubat tarihli depremler neticesinde hayatını kaybeden kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anmak istiyorum.Mekânları cennet, makamları ali olsun. Tekrar aziz milletimize geçmiş olsun.” ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı