Başkan Büyükkılıç, mesajında “Ülkemizde, Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği, on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve yaralandığı asrın en büyük felaketlerinden biri olan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümündeyiz. Depremlerde hayatını kaybeden canlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Allah’tan şifalar ve geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Büyükkılıç, deprem bölgesindeki vatandaşlara konteyner kent, konteyner çarşı ve konteyner basın sitesi kurduklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, barınma ihtiyacı ve ticari hayatın sürmesi için konteyner kent ve çarşı inşa ettik. Kahramanmaraş’ta, Karacasu Geçici Konaklama Merkezi’nde 117 konteynerlik, depremzede ailelere geçici de olsa sıcak bir yuva kurmak için ilk konteyner kent kuruldu. AFAD Kayseri Sokak isimli konteyner kentte 3 öğün sıcak yemek servisi yapıldı. Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde ise hayatın yeniden normale dönmesi amacıyla ticaretin yanı sıra sosyal donatıların yer aldığı ve afet bölgesinde bir ilk olan Konteyner Çarşı’nın yapımı, rekor sürede tamamlanıp, esnafın hizmetine sunuldu. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine konteyner çarşının ardından 100 konteynerlik modern yeni bir kentin inşasını da AFAD iş birliği ile yaptık.”

Hibya Haber Ajansı