Parkın açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölge muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Aktaş, Hamitler mahallesinin en büyük nüfusa sahip olan bir mahalle olduğunu söyleyerek, “Hamitler şu an bizim en büyük nüfuslu mahallemiz. Vakti zamanında buradaki çöplüğü ben yapmadım. Geçen dönem başında ne dedim? “Hamitler'deki çöplüğü kaldıracağız, botanik parka çevireceğiz” dedim. Bunu yaparken de başka bir yerde sıkıntı oluşturmayacağız. Şu an dünyadaki en modern sistem neyse onu uygulayacağız dedik. Katı atık entegre tesisi yapacağız. Hem çöpü yüzde 75 azaltacağız hem de ekonomiye kazandıracağız.” diye konuştu.

Şehrin birçok şeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Kütüphaneye ihtiyaç var. Pazaryeriyle alakalı konu var. Otopark sıkıntısı ve cadde düzenlemesiyle alakalı konular var. Bunların hepsini bir bir halledeceğiz. Bizim bu şehre dair derdimiz var. 31 Mart’tan sonra 4-4,5 yıl önümüzde seçim yok. Deli divane gibi çalışacağız. Bu kadar işleri pandemide, selde, yangında, depremde yaptık. Bursa’nın değişimi, dönüşümü için büyük bir fırsat var önümüzde.” dedi.

Başkan Aktaş ve beraberindekiler konuşmaların ardından hizmete açılan parkı gezip, gençlik merkezinde incelemelerde bulundu.

Hibya Haber Ajansı