Kashkari yayınlanan bir makalesinde, işgücü, mal ve hizmet arzındaki iyileşmeler nedeniyle enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine doğru "hızlı bir ilerleme" kaydettiğine dikkat çekti ve ekledi:

"Bazı ekonomik zayıflık işaretleri olsa da, şu anda genel hikaye, yüksek bir Fed politika faizinin etkisiyle strese giren bir ekonomi değil, devam eden büyüme ve düşük işsizlikten oluşuyor. Bu veriler, para politikasının şu anda ekonomi üzerinde ne kadar aşağı yönlü baskı oluşturduğunu sorgulamama neden oluyor."

"Bu veriler, yüksek faiz oranları enflasyon beklentilerini kontrol altında tutmaya yardımcı olsa da, para politikasının şu anda ekonomi üzerinde ne kadar aşağı yönlü baskı oluşturduğunu sorgulamama neden oluyor. Para politikasının mevcut duruşu sanıldığı kadar sıkı olmayabilir".

"Bunun anlamı... (Federal Açık Piyasa Komitesi'ne) federal fon oranını düşürmeye başlamadan önce gelecek ekonomik verileri değerlendirmek için zaman vermesi ve çok sıkı politikanın ekonomik toparlanmayı rayından çıkarma riskinin daha az olmasıdır."

Fed geçen haftaki politika toplantısında faiz oranlarını, geçen Temmuz ayında indirildiği yüzde 5.25 - yüzde 5.5 aralığında sabit tuttu. Ancak ABD merkez bankacıları, enflasyonun yavaşlamaya devam edeceğine ilişkin daha fazla güven kazandıktan sonra gösterge faiz oranını düşürmeye hazır olduklarının sinyalini verdi.

Hibya Haber Ajansı