Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkımlara ve can kayıplarına neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı.

 

Başkan Beyazgül mesajında, “ 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle, dualarla anıyorum. Yüce Allah ülkemizi ve vatandaşlarımızı böylesi felaketlerden muhafaza eylesin. Bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah…

6 Şubat sabahı depremle uyandığımız andan itibaren Şanlıurfa’daki vatandaşlarımızın yardımına nasıl daha hızlı koşabiliriz diye çaba sarf ettik. Tüm araçlarımızı, devletimizin ve belediyemizin tüm imkânlarını vatandaşlarımız için seferber ettik.

 

Yıkılan binalarda enkaz altında kalan vatandaşlarımızı bir an önce çıkarabilmek için İtfaiye Daire Başkanlığımıza bağlı araçları ve ekibi derhal yıkımların olduğu bölgelere göndererek her zaman olduğumuz gibi vatandaşlarımızın yanında olduk. Fen işleri ekiplerimiz yolların açık kalması için uğraşırken, sosyal yardım ekiplerimiz de dışarıda soğukta kalan vatandaşlarımız için sıcak yer temini ve çorba ikramlarını yapmaya çalıştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde ilk andan itibaren devlet - millet teyakkuza geçerek depremzede kardeşlerimizin yanında olarak tarihin her döneminde olduğu gibi bu felakette de birlik ve beraberlik içerisinde aşılamayacak hiçbir zorluğun olmadığını tüm dünyaya göstermiş olduk.

 

Şanlıurfa’nın yaralarını sarar sarmaz komşu ilimiz Adıyaman’a Kahramanmaraş’a ve Hatay’a da yardım elimizi uzatmaya gayret gösterdik. Daha öncesinde açmış olduğumuz Halk Ekmek Fabrikamızın faydasını deprem sürecinde de görmüş olduk. Üretim kapasitesini 4 katına çıkararak hem halkımıza hem de komşu ildeki vatandaşlarımıza bu ekmeklerden gönderdik.

Asrın Felaketinde birinci yıl geride kalırken hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza sabrı-ı Cemil diliyorum.

Yüce Allah ülkemizi bir daha böyle ağır imtihanlarla sınamasın inşallah.

 

Bu düşüncelerle 6 Şubat tarihli depremler neticesinde hayatını kaybeden kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anmak istiyorum.