Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"4:17'de Pazarcık merkezli depremin süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibiydi. Koklamaya kıyamadığımız yavrularımızı kaybettik. 13.24'teki Elbistan merkezli depremle yaşadıklarımız asrın felaketiydi. Tüm imkanlarımızla canla başla hemen çalışmaya başladık.

İlk depremden sadece 13 dakika sonra saat 4:30’da AFAD tarafından Türkiye’deki tüm kurtarma ekiplerimize deprem bölgelerine intikal edin talimatı verildi. AFAD depremden sadece 45 dakika sonra en üstü seviye olan uluslararası acil yardım çağrısını kapsayan 4. Seviye acil durum ilan etti.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla felaketin yaşandığı her ile koordinasyonu sağlamak üzere kabinemizin hemen hemen tüm bakanları görevlendirildi.

Saat 5:45’te valilerimizin deprem bölgelerine gitmeleri talimatı verildi. İllerdeki mevcut yöneticilerimizi desteklemek derhal 59’u il valimiz olmak üzere toplam 708 mülkü idare amirimiz deprem bölgelerine hareket etti

Saat 11:35’te deprem bölgelerinde ilk bireysel çadırlar kuruldu. İlk bireysek konteynerimizi ise depremin 2. günü kurmaya başladık.

Depremden sonra 85 milyonun kalbi deprem bölgesindeki kardeşlerimizle birlikte attı. 9 saat arayla meydana gelen depremlerle 38 bin 901 bina yıkılmıştı. Bölgede müdahale çalışmaları kapsamında 11 bin 488’i uluslararası 35 bin 250’si arama-kurtarma 142 bini güvenlik personeli olmak üzere toplam 650 bin personel görev yaptı.

23 gün süren arama kurtarma çalışmalarında sesimi duyan varmı haykırışları karanlıkları deldi. Çoğu zaman ışık, umut oldu.

Felaket çok büyüktü kayıplarımız çoktu,  ama devletimizde milletimizde dimdik ayaktaydı. Gözümüzün  yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Dünyanın en büyük arama kurtarma ve iyileştirme operasyonunu başlattık. Asrın felaketini asrın dayanışmasına ve birlikteliğine dönüştürdük.

Milyonlarca vatandaşımı yurtlarda misafir ettik. Evinlerimizin kapılarını da gönül kapılarımızı da depremzede kardeşlerimize açtık.  Hamdolsun dünyada eşine rastlanmayacak ölçüde büyük bir konut seferberliği başlattık.

46 bin konutun kuralarını çekip anahtarlarını da hak sahiplerine teslim ediyoruz etmeye de devam edeceğiz. Biz yorulmayacağız durmayacağız. İnşallah hızla konutları bitirip hak sahipleri kardeşlerimize vermeye onları sıcak yuvalarına kavuşturmaya devam edeceğiz.

Bu mübarek gecede dualarımız hep aynı.  Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Hibya Haber Ajansı