BAĞDAT (AA) - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, "Irak'ın yeniden imarında şirketlerimiz her sektörde ve tüm alanlarda tecrübe birikimlerini Iraklı kardeşlerimizle paylaşmaya hazırdır. Irak ile hedefimiz ve yolumuzun ortak olduğu bir alan var; o da ekonomi, yatırım ve ticaret." dedi.

Bağdat'a ziyarette bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül ile Gaziantep Belediyesi heyeti ve Iraklı yetkililer, Bağdat Büyükelçiliği'nde düzenlenen akşam yemeği resepsiyonda bir araya geldi.

Büyükelçi Güney, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Bağdat ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan ortak mutabakat zaptının önemine değinerek, "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir projenin neticesini aldık. Gaziantep Valisi Davut Gül ve belediye heyetinin Bağdat'a gelmesi de bu projeyi anlamlı kıldı. Türkiye Cumhuriyeti olarak önümüzdeki günlerde Irak ile hizmet sektöründe iş adamlarımızla somut kazanımlara hazırız. Irak'ın yeniden imarında şirketlerimiz her sektörde ve tüm alanlarda tecrübe birikimlerini Iraklı kardeşlerimizle paylaşmaya hazırdır." dedi.

Irak'ın çok zor günlerden geçse de enerjisini başarıyla sergilediğini ifade eden Güney, şunları kaydetti:

"İlerisi aydınlık, bu aydınlığa giden yolda Türkiye olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Irak'ın selameti Türkiye'nin selametidir. Sorunlarımız ortak ama çözüm yollarımız bazen aynı olmayabiliyor. Irak ile hedefimiz ve yolumuzun ortak olduğu bir alan var; o da ekonomi, yatırım ve ticaret."

- "Birbirimizi daha çok tanımaya ihtiyaç var"

Gaziantep Valisi Gül de Gaziantep ve Bağdat Büyükşehir Belediyeleri arasında ortak mutabakat zaptının imzalanmasının önemine vurgu yaparak, "Bundan sonra sanayide ticarette kültür ve sanatta işbirliğinin olabildiğince artırılması için birbirimizi daha çok tanımaya ihtiyaç var ve daha çok tanışmaya ihtiyacımız var. Her iki şehir de bugün bu iradeyi gösterdi. Ülkelerden ziyade şehir ekonomilerinin güçlenmesi ve ön planda olabilmesi bütün dünyanın istediği bir şey. Bu açıdan hem Bağdat hem de Gaziantep birbiriyle karşılıklı tecrübe paylaşacak." ifadelerini kullandı.

Bağdat Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ammar Musa Kazım ise Bağdat ve Gaziantep Belediyeleri arasında mutabakat zaptının imzalandığını anımsatarak, bunun çöplerin geri dönüşümü, kanalizasyon altyapı çalışmaları ve yolların yapımı gibi alanlarda işbirliğini kapsadığını söyledi.

Irak'ı ziyaret eden Gaziantep Valisi Davut Gül ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, başkent Bağdat'taki Büyükşehir Belediyesi binasında Iraklı yetkililerle bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantı sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Bağdat Büyükşehir Belediyesi arasında hizmet ve altyapı projelerini kapsayan ortak mutabakat zaptı imzalanmıştı.