6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde 53 bin 537 vatandaşın ölümüne, yüzbinlerce vatandaşın yaralanmasına neden olan depremlerin üzerinden bir yıl geçerken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat düzenlediği basın toplantısında belediye tarafından deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları ve Milas’ta alınan önlemleri açıkladı.

Başkan Tokat, 6 Şubat depremlerinin tarihte yaşanan en büyük felaketlerden biri olduğunu kaydederek, “Depremden dolayı çok büyük acılar ve üzüntüler yaşadık.” dedi.

Depremin yaşandığı 4.17’de Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığınca saygı duruşunda bulunduklarını söyleyen Tokat, “Saygı duruşunda bulunduğumuz esnada geçtiğimiz yıl deprem bölgesinde yaşadıklarımız gözümüzün önünden bir film şeridi gibi geçti. Yitirdiğimiz tüm canlar için Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum.” dedi.

“Deprem bölgesinin tamamına ulaştık”

Başkan Tokat, deprem olduğunda hemen Milas halkına çağrı yaptıklarını dile getirerek,  “Milas halkı da çok yoğun desteklerde bulundu. Bizzat deprem bölgesine giderek yardımların yerine ulaşması için çaba sarf ettik. Milas Belediyesi olarak deprem bölgesinin tamamına ulaştık. İlk etapta Hatay ve ilçelerindeydik. Daha sonra Osmaniye, Adana, Malatya’ya ulaştık. Malatya’da aşevi kurduk. Yaklaşık 2 ay boyunca öğünde 2 bin 500 kişiye yemek çıkardık. Milas halkının bize emanet ettiği yardım malzemelerini illere ulaştırdık.” dedi.

Hibya Haber Ajansı