Babacan, deprem sonrasında yaşananlara, konutlara, yıkılan ISIAS Oteli’ne değinerek,  “Hani depremden sonra ‘Asrın Felaketi’ diye hemen bir kampanya başlattılar ya. Çünkü onlar için her şey bir imaj, her şey bir algı yönetiminden ibaret. Enkazı kaldırmak yerine enkaza makyaj yapmaya çalıştılar ya hani, ‘Asrın Felaketi’ diye. Doğru, yaşadığımız asrın afetiydi ama bu iktidarın ihmalkârlığı yüzünden asrın afetiydi.” dedi.

ISIAS Otel’in 6 Şubat sabahı tam 72 cana mezar olan bir kum yığınına dönüştüğünü söyleyen Babacan, “Voleybol finalleri için Adıyaman’a gelen ve oteli güvenli buldukları için orada kalmayı seçen 11 yaşında, 12 yaşında, 13 yaşında, 14 yaşında evlatlarımız da o oteldeydi. Hepsini kaybettik, hepsini. O büyük acının mahkemesi hala devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“İlk 14 günün 9’unu tamamen bu bölgede geçirdim”

Babacan, depremin üçüncü gününden itibaren hep deprem bölgesinde olduğunu dile getirerek, “İlk 14 günün 9’unu tamamen bu bölgede geçirdim. Ve ilk 14 günde 11 ilin tamamını hatta pek çok ilçeyi de ziyaret ettim. Vatandaşlarımızın yaşadığı acıyı anlamak, elimizi uzatabilmek, seslerini duyurabilmek için yapmamız gereken her neyse, onu yapmak için buradaydım.” diye konuştu.

“‘Adıyaman’da büyük bir kentleşme ve konut sorunu yaşanıyor’ demiştim”

Adıyaman’a partinin kuruluşunun ardından ilk kez 26 Kasım 2020 tarihinde gittiğini ifade eden Babacan, “3 yılı geçmiş. O gün demiştim ki, ‘Adıyaman’da büyük bir kentleşme ve konut sorunu yaşanıyor.’ O gün, ‘Adıyaman’ın kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Hem konut sorununun çözülmesi için hem de afetlere karşı önlem alabilmek için kentsel dönüşüme ihtiyaç var’ demiştim. Ta 3 yıl önce.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı