Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Koordinasyon Merkezinde, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Başkan Gürkan, 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek,

"Depremlerde 53 bin vatandaşımızı kaybettik. Belediyemiz 8 ay boyunca vatandaşlarımıza ekmek, su, yemek ve ulaşım konusunda her türlü imkanı sağlamıştır. Depremin ilk 3 gününde 350 bin vatandaşımızın karayolu, hava yolu, demir yolu ve feribotlarla başka illere tahliyesi sağlanmıştır. Şehir seyrekleştirilerek, depreme müdahale daha hızlı bir hal almıştır. Allah bir daha milletimize buna benzer acılar göstermesin, vefat eden kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Geride kalanlara sağlık, esenlikler diliyorum. Bir an evvel şehrimizin ayağa kalkmasını temenni ediyorum.”

Ayrıca toplantı esnasında Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Başkanlığı tarafından katılımcılara, yapılan çalışmaların son durumu hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümünde deprem şehitleri mezarları başında dualarla anıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla gerçekleştirilen anma programında deprem şehitleri, Deprem Şehitleri Anıtı ve deprem şehitlerinin mezarları ziyaret edilerek, mezarları başına karanfiller bırakıldı.

Hibya Haber Ajansı