6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.5 ve 7.8 büyüklüğündeki depremlerin11 ili etkileyen asrın felaketinin birinci yıl dönümünde hayatını kaybedenler Nilüfer’de de törenle anıldı.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma törenine bütün çalışanlar katıldı.Törende, depremde hayatını kaybedenlerin anısına iki dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Törende konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanvekili Remzi Çınar, yaşanan acının tarifinin olmadığını ve yüreklerde sızısının devam ettiğini belirterek “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına sabırlar diliyoruz. 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen bu felaket, bütün Türkiye’nin yüreğini yaktı.” dedi.

Nilüfer’de olası bir depreme karşı da hazırlıkları yaptıklarını söyleyen Remzi Çınar, “Afet öncesi önlem ve eğitim çalışmalarına hız verdik. Nüfusu en yoğun olan 28 mahallemizde bulunan Afet İstasyonlarımızı elden geçirdik. İlçe genelindeki 114 adet toplanma alanımız hakkında halkı bilgilendiren çalışmalar yaptık. Depreme hazırlıksız yakalanmamak noktasında bütün kurumlara, bütün vatandaşlara görev düşüyor. Bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması dileğiyle, depremde kaybettiğimiz canları saygıyla rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı