Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan video izletildi.

Büyükkılıç, 6 Şubat günü Kayseri’de yaşananları hatırlatarak, “Bir Pazar gününü Pazartesi’ne bağlayan gece hepimiz depremle uyandık. Kayserimiz de bu depremi adeta aynen hissetti. Biz hemen kurum ve kuruluşlarımızla toparlandık.” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, depremin ardından tüm kurum ve kuruluşların seferber olduğunu dile getirerek, “Çok şükür KASKİ’miz de, İtfaiye’miz de, ilgili kurum ve kuruluşlarımız da her biri adeta seferber oldu, bu günlere gelindi. Şunu gördük ki nereye gittiysek hep Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin çok şükür hizmetleriyle övünç duyduk.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, gerek arama, kurtarma gerekse yardım faaliyetlerinde üstün başarı ve gayret gösteren Kayseri Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıkları ekiplerine teşekkür belgesi ve plaketi takdim edildi.

Hibya Haber Ajansı