Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yayımladığı mesjada ‘’Saldırıda yaralanan polislerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb’im birliğimizi daim etsin, bozgunculara fırsat vermesin.’’ ifadesini kullandı

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısını en ağır şekilde lanetleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘’Hain saldırıyı engelleyen kahraman polislerimize teşekkür ediyor, yaralanan polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle mücadelemizde kararlıyız ve sonuna kadar sürdüreceğiz.’’ ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde meydana gelen menfur terör saldırısını şiddetle kınadı. Saldırının savuşturulmasında yer alan polisleri kutlayarak, yaralanan polislere Allah’tan acil şifalar diledi. Bolat, ‘’Şartlar ne olursa olsun, terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz.’’ dedi.

3’ü polis memuru olmak üzere yaralanan 6 vatandaşa acil şifalar dileyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, polisleri de tebrik etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise şu açıklamada bulundu:

‘’İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bulunan polis noktasına yapılan hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda yaralanan kahraman polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan hainlere asla fırsat vermeyeceğiz.’’

İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki kontrol noktasına yapılan terör saldırısını lanetleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da yaralanan polis memurlarına ve vatandaşlara acil şifalar diledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’Böylesi hassas olduğumuz bir günde gerçekleşen hain terörün her türüne karşı mücadelemizi amasız, fakatsız bir şekilde kararlılıkla sürdüreceğiz. Yaralanan polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum.’’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaralanan polislere ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, ‘’Amacı ve yöntemi ne olursa olsun, teröre karşı durmaya devam edeceğiz.’’ ifadesini kullandı.

Güvenlik güçlerine, adliye personeline ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da mesajında yaralılara acil şifalar diledi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, saldırı girişimini lanetleyerek, yaralanan polislere ve vatandaşlara acil şifalar diledi. Zorlu mesajında, ‘’Terörü ve arkasındaki güçleri bertaraf etmek için mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin yanındayız.’’ sözlerine yer verdi.

Çağlayan Adliyesi'ne yapılan terör saldırısını kınayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şu açıklamayı yaptı:

‘’Adliyemize, emniyet güçlerimize geçmiş olsun, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Bu tür provokatif saldırılar hiçbir zaman huzurumuzu, birliğimizi bozamaz.’’

Polislere ve yaralanan vatandaşlara acil şifalar dileyen AK Parti'nin İstanbul Belediye Başkan adayı Murat Kurum, ''Huzurumuza, asayişimize, kardeşçe yaşama irademize kasteden kim varsa emellerine ulaşamayacak!'' ifadelerini kullandı.

Çağlayan Adliyesi önünde meydana gelen silahlı saldırıyı kınayarak, yaralanan vatandaşlara ve polislere acil şifalar dileyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mesajında, ‘’Saldırı girişiminde bulunan terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getiren güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum.’’ ifadesine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı