Kayıplara rahmet dileyen İmamoğlu konuşmasında, ''Mekanları cennet olsun. Onlara dualar ediyoruz. Onlara layık olmak ve sizlerle birlikte, bu güzel coğrafyanın siz kıymetli dostlarımızın, canlarımızın yaralarını sarmak için, elimizden gelen her şeyi yapıyoruz; yapmaya devam edeceğiz. Size söz veriyoruz. Bugün sabahleyin, depremin olduğu anda gözlerimizi kapattık. Canlarımıza içimiz yandı. Çok eksiğimiz var. Bu memlekette afetlerin, bu memlekette depremlerin, insanlarımızın bu kadar canını kaybettiği bir sonuca ulaşmasında kusurluyuz.” ifadelerine yer verdi.

“Bizi bir depremin tehdit etmemesi gerekir. İnşallah bu yanlışı, bu tehdidi bu ülkenin bütün topraklarından, İstanbul ve bu deprem bölgesinin bütün topraklarında daimi olarak kaldıracağız.'' diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

''Çok çalışacağız. Bu güzel evlatlarla, Samandağ'ın bu güzel çocuklarıyla, gençleriyle, memleketin evlatlarıyla, Türkiye'nin her yerini güçlü ve dayanıklı şehirler haline getireceğiz. Bugün Kırıkhan'da, yıkılmak zorunda olan bir lisenin temelini attık. Çok güzel bir lise inşaatı yapıyoruz. Ve bahara, çok güzel bir giriş yapacaksınız bu sahilde. Bunu çok yürekten istiyorum. Ve şunu da istiyorum: Burada, Hızır Türbesi'nin önünde dua ediyorum. İnşallah yine ben bahar aylarında, yaza girmeden, sizi İstanbul'un Belediye Başkanı olarak ziyaret etmek istiyorum.”

İmamoğlu, bu bölgelerin uğradığı büyük zarardan ayağa kalkmasını sağlamanın, boynunun borcu olduğunu ifade ederek, ''Sizler iyileşmediğiniz sürece, Ekrem arkadaşınız, başkanınız, yol arkadaşınız size söz veriyor; başını yastığa huzurla koyamayacak. Sonuna kadar vatandaşlarımızın tekrar huzurlu ve mutlu bir biçimde bu güzel coğrafyada yaşayacağı günlere kadar, gece-gündüz, 7/24, atom karınca gibi çalışmaya, bütün Samandağların huzurunda söz veriyorum, söz veriyorum, söz veriyorum.”

Hibya Haber Ajansı