Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda 6 Şubat Asrın Felaketi Anma Programı düzenlendi.

Başkan Büyükkılıç, program öncesi AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte Asrın Felaketi 6 Şubat Depreminin hafızalardan silinmeyen fotoğraf karelerinin yer aldığı Fotoğraf Sergisi’ni ziyaret etti.

Anma Programına Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, deprem bölgesinde isimsiz kahraman olan kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil toplum teşkilatlarının arama, kurtarma personelleri katıldı.

Büyükkılıç, “Kayserimizin bu tablo karşısında yapmış olduğu çalışmalara kelimeler yetmez. Kayseri’mizin güzel insanları sizler iyi ki varsınız. 50 bine yakın canımız gitti, 100 binlere yakın yaralılar oldu, tedavileri için gayretler gösterildi, bu acı tablo karşısında kelimelerin bittiği bir anı yaşıyoruz” diye konuştu.

Saat 04.17’de depremle uyandıklarından ve sonrasında yaşananlardan bahseden Başkan Büyükkılıç, depremin yaralarını sarmak adına gıdadan giyime, alt yapıdan temizlik hizmetlerine, sağlık hizmetlerinden, konteyner kent ve çarşıya kadar yardım ve hizmetleri depremin ilk anından itibaren gerçekleştirdiklerini anlattı.

Başkan Büyükkılıç, Deprem bölgesindeki anısını duygu dolu anlar yaşayarak anlatarak, “Çok anılar olduğunu benim için en dramatik olanı Afşin’de 6 aileden ferdin cenaze namazını kıldırmak bana nasip oldu. Birinci depremde hasar görüyorlar, annesi kuzularını yanına toplayıp, hep beraber olalım bir arada olalım diyor, ikinci depremde hepsi rahmetli oluyor. Anlatacak çok şey var, sizleri seviyoruz, sağ olun, Allah’a emanet olun” dedi.

Hibya Haber Ajansı