Birleşmiş Milletler'in UN News üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) sözcüsü Tommaso Della Longa, Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki insani durum felaketin ötesinde" dedi.

Della Longa, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne de (ICRC), Filistin Kızılayı (PRCS) tarafından işletilen Al-Amal hastanesinin İsrail güçlerinin uzun süren kuşatmasının ardından büyük ölçüde boşaltıldığının iletildiğini söyledi ve ekledi:

"Han Yunus'taki Filistin Kızılay hastanemize sığınan sekiz bin ülke içinde yerinden edilmiş kişi ... dün hastaneden ayrıldı."

Al-Amal'ın iki haftadan uzun bir süredir kuşatma altında olduğunu, ağır bombardıman ve çatışmalarla çevrili olduğuna işaret eden Della Longa, ICRC'nin yaklaşık 100 personel ve gönüllüyle birlikte yaklaşık 100 yaşlı, yaralı ve engelli hastanın orada kaldığını söyledi.

Della Longa, tahliyeden önce dahi, Al-Amal'ın ilaç, gıda ve su sıkıntısı gibi büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi ve "Ambulanslara erişim ve stokları yenilemek de neredeyse imkansızdı" dedi.

Hibya Haber Ajansı