Geçen yıl yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan depremin sabahında daha gün ışımadan harekete geçen, önce Gaziantep İshaniye ve Nurdağı’nda ardından da Hatay’da görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi, tüm iştirak ve birimleriyle bölgedeki yaraların sarılması için önemli bir mesai harcadı.

Asrın felaketinin yıl dönümünde yaşamını yitiren vatandaşların mezarlarına karanfil bırakan büyükşehir belediyesi ekipleri, mezarlık girişine kurulan stantta vatandaşlara kandil simidi ve süt dağıttı. Bunun yanında yaklaşık 10 bin kişinin yaşamını sürdürdüğü büyükşehir belediyesinin konteyner kentlerindeki afetzedelere de kandil simidi ve süt dağıtılırken, etkinliklerde çocuklar da unutulmadı.

Büyükşehir belediyesinin 1. Bölgede kurduğu konteyner kente yapılan kütüphaneye bin 200 kitap ve kütüphane malzemesi teslim edilirken, 3. Bölgedeki konteyner kente de özellikle çocuk ve gençlerin moral bulması için 2 adet masa tenisi ve 2 adet langırt masası kuruldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay ve Gaziantep başta olmak üzere afetten etkilenen bütün illerde depremin ilk gününden beri önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bölgede 2 bin 300 personel ve 700’ü aşkın araç ve ekipmanla hizmet verdiklerini söyledi.

Tüm yaralar sarılıp, bölgede hayat normale dönene kadar da çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Başkan Aktaş, “Bu süreçte bir elimiz hep o bölgede olacak. Giden canları geri getirmek mümkün değil tabii ki. Ancak biz depremzede vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onlara moral vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Kurduğumuz konteyner kentlerde kalan çocuklarımızın kitap, tenis masası ve langırtla ilgili bazı talepleri vardı. Onları da yerine getirdik.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı