DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avşar, 6 Şubat depremleri yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinde resmi rakamlara göre 53 bin 537 kişinin vefat ettiğini, 104 milyar dolarlık mali kayıp oluştuğunu, 11 ili doğrudan etkilendiğini, 14 milyon insanımızın zarar gördüğünü, 850 bin civarında bağımsız birimin hasar gördüğünü; ilk 48 saatte iktidarın olmadığını, insanımızın donarak can verdiğini, üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala yağmur-çamur, kar-kış altında halkın yaşama direndiğini;  319 bini 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yapma sözü veren iktidarın yılın sonunda 2 ay içinde peyderpey 75 bin konut teslim edeceklerini söyledi. Avşar, bunun halkı aldatmak değil de ne olduğunu sordu.

“650 bin yeni konut yapma söz veren iktidar, 2 ay içinde peyderpey 75 bin konut teslim edeceğiz diyor”

Avşar, “Sayın Cumhurbaşkanı 8 Şubat’ta yani depremden hemen 2 gün sonra yaptığı basın açıklamasında 1 yıl içerisinde konutları yapacaklarını ve yaraları saracaklarını söylediğini, yine 31 Mart'ta yaptığı konuşmada ise ‘319 bini 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yaparak depremzede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.’ dediğini, aynı şekilde 12 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanı 10’larca TV kanalının temsilcileri huzurunda; sözlerini yineledi ve “Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacağız. Bunun 319 binini de bir yıl içinde İnşallah tamamlayacağız. En geç Ekim ayı ile birlikte Yüzlerce belki de binlerce bu noktada konut teslimini yapacağız.”, şeklinde konuştuğunu” söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü Hatay'da "İnşallah 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz" açıklaması hakkında Avşar, "Yaptığı açıklamayla 1 yılda 319 bin konutun yapılmasının mümkün olmadığını ispatlamış oldu.” şeklinde konuştu.

İktidarın çelişkili açıklamalara devam ettiğini ifade eden Avşar, şunları kaydetti:

“Hangi açıklamanız doğru, hangi rakamınıza inanalım? 2 ay içinde 75 bin konut teslimini kabul etsek dahi, 1 yılda 319 bin konutu inşa edeceğiz deyip, şimdi 2 ay içinde peyderpey 75 bin konutu teslim edeceğiz demek, halkı aldatmak değil mi? Hala çadırlarda, konteynerler de insanımızın zor kış şartlarında yaşaması utanç verici bir durum değil mi? Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz? Hangi yüzle insanlarımızın karşısına çıkacaksınız?” şeklinde iktidarı eleştirdi.

Hibya Haber Ajansı