Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan, Driventure ve Bilkent CYBERPARK ortak yürütücülüğünde “Akıllı Ulaşım ve Taşımacılık Çözümleri” temasıyla 5 Aralık 2023-1 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen “Şehrini Geliştir Ankara” girişimcilik programında kazanan projeler ödüllendirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk, Bilkent CYBERPARK Yönetim Kurulu Başkanı Arda Yurtsever ve Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin’in katıldığı törende ilk 3’e giren girişimcilere ödülleri takdim edildi.

Projeye katılarak emek veren herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ben Ankara’nın ve ülkemizin geleceğinin bilişimden geçtiğini düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’ni de bu amaçla inşa ettik. Burada sadece şirketler değil, son sınıftaki üniversite öğrencileri de gelip projeler geliştirebiliyor.” dedi.

Törende konuşan Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk ise şunları söyledi:

“Ford Otosan olarak öncü bir ekosistem sağlayıcısı olma vizyonuyla hareket ediyoruz. ‘Şehrini Geliştir Ankara’ programı, yaratıcılık ve ileri görüşle hızlı kentleşmenin sunduğu yeni olanakları keşfetme konusundaki kolektif çabamızın gerçek bir kanıtı. Bu programda ortaya konan fikir ve projeler; bağlanabilirlik, veriye dayalı iç görüler ve sürdürülebilir uygulamaların bir araya gelerek kent sakinlerinin ihtiyaçlarına yanıt veren mobilite çözümlerini yaratabileceğini gösteriyor.”

Program kapsamında toplu taşıma, mikromobilite ve multimodel mobilite, iş ve okul servisleri, ticari filolar, akıllı yük taşımacılığı ve belediye hizmetleri olmak üzere altı ana kategoride geliştirilen yenilikçi, erişilebilir ve sürdürülebilir hareketlilik çözümleri yarıştı.

Toplam 90 girişimcinin başvuru yaptığı ve 13 girişimcinin ise finale kaldığı programda birinciliği 200 bin TL ödül ile “Arey Light AI” projesi kazanırken, 150 bin TL ödül ile ikinciliği “Kidu” projesi ve 100 bin TL ödül ile üçüncülüğü “Filozof&Microne” projesi kazandı. Ankara Teknoloji Köprüsünde bir yıl ücretsiz ofis imkanı sunan Ofis Ödülü ise “Aura AIR” projesine verildi.

Hibya Haber Ajansı