Meyve Fidanı dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ev sahipliğinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kooperatif başkanları, üreticiler katıldı. 

Törende konuşan Başkan Gürün, üreten köylüyü tekrar milletin efendisi yapmak için tarımın çok önemli olduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin yerel yönetimlerde ilk olan projesi Toprak Analiz laboratuvarını şehrimize kazandırdık ve toprağımızın haritasını çıkardık. Yerel tohumdan, arıcılığa, kıl keçisi desteklemesinden alım garantili çiçeğe, meyve sebze kurutma tesisinden koku vadisi projelerine birçok projeyi tarım kenti Muğla’da hayata geçirdik. Yüzde 55’i kırsalda yaşayan Muğlamızda yaptığımız çalışmalarla kentten köye dönüşü sağlamaya, gençlerimizin asgari ücretle çalışmak yerine kendi toprağında üretmesini, emeğinin karşılığını almasını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Tarımsal ürün çeşitliliğinin arttırılması ve sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması için projeler hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde yüzde 50 desteklemeli zeytin, kestane, ceviz, keçiboynuzu ve badem fidanı desteklemesine başladı.

İl genelinde bugüne kadar 205 bin adet meyve fidanı, 575 ton tohumluk patates ve 578 ton yem bitkisi tohumu dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi 2024 yılında dağıtacağı 53 bin meyve fidanı ile 258 bin rakamına ulaşacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan fidan dağıtımından yararlanmak isteyen üreticilerden doğru gübreleme metotlarının uygulanması için toprak tahlili yaptırılması şartı istenecek. Desteklemeler 2 ile 10 dekar arası araziler için yapılacak.

Hibya Haber Ajansı