Alman otomotiv devi Opel’in kompakt sınıfta yer alan tamamen elektrikli modeli Astra Elektrik, bağımsız test kuruluşu ve Avrupa’daki en büyük otomobil kulübü olan ADAC Ecotest 2023’te 110 puan üzerinden yapılan değerlendirme de 103 puan alarak en iyi derecelendirme olan 5 yıldızı kazandı.

En son teknolojilerin sıfır emisyonlu sürüş ve üstün performansı ile bir arada sunulduğu Astra Elektrik, teste katılan 94 otomobil arasından üçüncü sırayı alarak podyumun sahibi oldu. Bu güçlü sonuçla beraber Opel Astra Elektrik, ilk 10’a girebilen tek Alman otomobili oldu.

Emisyonsuz sürüş sunan tamamen elektrikli Opel Astra Elektrik, ADAC Ecotest 2023’te güçlü bir izlenim bırakarak kompakt sınıftaki rakipleriyle arayı açtı.

ADAC yetkilileri Opel Astra Elektrik hakkında, “Rüsselsheim merkezli otomobil, düşük boş ağırlığı, iyi enerji yönetimi ve standart olarak sunulan ısı pompasıyla enerji tüketiminin ve karbon emisyonlarının azaltımasına katkıda bulunuyor” açıklamasında bulundu.

Heyecan verici, teknolojik ve verimli

Opel Astra Elektrik, sahip olduğu verimlilik avantajıyla eğlenceyi birleştirerek sınıfının en keyifli sürüş deneyimini sunuyor. Gelişmiş elektromotor gaz pedalına basıldığı ilk andan itibaren 115kW/156 HP güç üretirken 270 Nm’lik güçlü bir tork sağlıyor.

Bin 679 kilogramlık düşük boş ağırlık, otomobilin dinamik sürüş karakterini güçlendirirken enerji tüketimine de katkıda bulunuyor. Tamamen elektrikli ve emisyonsuz sürüş sunan Astra Elektrik birçok elektrikli rakibinin hızı 150km/s veya 160km/s ile sınırlıyken, 170km/s’lik bir maksimum hızla birlikte geliyor.

Hibya Haber Ajansı