​​​​​İzmir Çiçekçiler Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Güzel İzmir Çiçekçiler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Doğa İncisi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, İzmir Seyyar Satıcılar Derneği iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında Romanların çiçek, kestane ve mısır satışı yapabilmeleri için stantlar yapıldı.

Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan stantlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı törenle sahiplerine dağıtıldı.

177 Roman yurttaş, büyükşehir belediyesi denetiminde, kendileri için oluşturulan satış noktasında, belirlenen ürünlerin satışını yapabilecek.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Roman yurttaşların yaşam koşullarını iyileştirmek için yürüttükleri seferberliği bir adım daha ileriye taşıdıklarını ifade ederek, “Birbirimizle uyumdan aldığımız güçle, şehrimizdeki refahı büyütüyoruz. Biliyorum ki Roman kardeşlerimin birçoğu, en temel haklarını diğer vatandaşlarımızla eşit ölçüde kullanamıyor ya da engellerle karşılaşıyor. İşte bu yüzden, Romanlar için pozitif ayrımcılık yapmak mecburiyetindeyiz.” dedi.

İzmir'de 5 yıldır bu ilkeden bir an olsun taviz vermeden çalıştıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Roman vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından biri hiç şüphesiz ki barınma. İzmir'de başlattığımız kentsel dönüşüm hamlesinde bunu en büyük önceliğimiz olarak belirledik. Yerinde dönüşüm, yüzde yüz uzlaşı ve belediyemizin garantörlüğü ile tek bir Roman kardeşimizi yerinden etmeden, depreme dayanıklı yeni yuvalarına kavuşturmaya başladık.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı