Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin -ben dahil- bütün Genel Başkanları, milletin menfaatlerini ve partisinin çıkarlarını kendi canlarından dahi önde tutar ve canlarını bu uğurda santim sakınmazlar.” diyerek, hiç kimsenin kendisine, partisinin kurumsal kimliğini, kasaba kurnazlığı ile çiğnetemeyeceğini ve yıprattıramayacağını söyledi.

Partisinin 100 yıllık bir çınar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çok saygın bir Genel Başkan’ı, üzerinde üye ve delege iradesinin tecelli ettiği Parti Meclisi, emektar ve vatansever parti örgütleri vardır. 2019 yerel seçimlerinde umudu nasıl yeşerttiysek ve devletleşmiş bir partiye karşı milletin kaçınılmaz zaferinin ilk tohumlarını nasıl attıysak, partimiz bütün bileşenleri ile bu seçimlerde de gerekeni yapacak ve bütün büyük şehirleri kazanacaktır. Bu bağlamda, desteğim tamdır. Arzum budur.”

Kılıçdaroğlu, “Ülkemizin gündemi; milletin altında ezildiği enflasyon, anayasamıza darbe yapacak kadar bozulmuş hukuk sistemi, arifesinde olduğumuz ve kazanılmasının hayati önem taşıdığı yerel seçimlerdir. Ülke gündemini asılsız iddia ve iftiralar ile değiştirmenin anlamı yoktur.” dedi.

Hibya Haber Ajansı