Demokrat parti Şanlıurfa il başkanı Mustafa Polat rakun konserinin iptal edilmemesinin yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Mustafa Polat'ın açıklaması şu şekilde:

 

"ŞANLIURFA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ZAKKUM KONSERİNİN İPTAL ETMEMESİ YERİNDE BİR KARARDIR:

2022 Yılının başından bu yana bir çok festival ve konser çeşitli nedenlerle iptal edildi.

Şanlıurfa büyükşehir şehir belediyesi 10 Eylül 'de ZAKKUM konserini gerçekleştirme kararını almıştı.

Şanlıurfa Din görevlileri birliği derneği Şanlıurfa büyükşehir Belediyesi'nin vereceği ZAKKUM konserini ' nın iptal edilmesini istemişti.

Fakat Şanlıurfa büyükşehir şehir belediye başkanı ve büyükşehir şehir Kültür daire başkanı dik durdu yapılan dayatmalara pirim vermedi ve Dün gece 10 Eylül ' de aynı tarihte ZAKKUM konserini gerçekleştirdi .

Bu konuda dik durdukları için tebrik ediyorum.

Sebebi şudur Şehrin belediye başkanı Milletin oyu ile seçilmiş bir kişidir .

Bilhassa son yıllarda ne olduğu beli olmayan, kim olduğu beli olmayan etkisiz ve yetkisiz bir takım dernekler ve kişiler kendi kafasına göre bir yorum yapıyor ve o yorumu icraat' ta geçirmek için o beldedeki yetkili kişilere bir dilekçe ile başvuruyor ve ya sosyal medya aracılığı yaptığı bir paylaşımı göz önüne alınarak festival ve konser iptal ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir aşiret bir kabile devleti değildir.

Kanun nizam ve yasalarla idare ediliyor.

Kabile de kendisini güçlü zan eden her kişi kabilede istediği dayatmayı yapabiliyor.

Müdafaa- i İslam hareketi ve milli görüş hareketi gibi ismi bilinmeyen bir çok kuruluş ortaya çıkmış ve kendilerine göre hoş olmayan ve kafa yapılarına uymayan her konuda ortaya çıkıyor ve insanların özgürlüklerine müdahale ediyorlar.

Etkili ve yetkili kişiler bunların akıllarına göre hareket eder ve bunların istediği şekilde karar alırsa orta ne yasa kalır, ne düzen kalır her taraf kaos ve kargaşa olur.

Bu sebeple büyük şehir belediye başkanı Sayın Zeynel Abidin Beyazgül' ün geri adım atmadığını ve ZAKKUM konserini iptal etmeyerek gerçektirdiğini tebrik ediyorum.

Milletin örfüne , gelenek ve göreneklerine manevi duygularına uymayan zarar veren her türlü harekete bizde Karşıyız ve asla tasvip etmiyoruz.

Fakat bu şikayet yapan dernek, kuruluş ve bu insanlara sormak istiyoruz tamam diyelim ki siz bunları hoş görmüyorsunuz ve karşı çıkıyorsunuz nedeni topluma zarar veriyor.

Peki bu ülkede milletin beytül malı çalınıyor, dünyanın en yüksek faizi veriliyor, faiz yetmedi kur farkı da ekleniyor.

Hata dinimizce faiz haram iken bazıları Allah ' ın emrini rafa kadırıyor ve " Toki konutlarında ev almak isteyenler için faiz haram değil" diyor 

Millet geçmediği köprüye, tedavi olmadığı hastaneye, binmediği uçağa, üzerinde gitmediği yola para veriyor, ihaleye fesat karıştırılıyor, İslam dininin yasak ettiği israfın her çeşidi yapılıyor, 

On liralık iş bin liraya yapılıyor, yurtlarda kızlara ve erkek çocuklara taciz ve tecavüz edildi, 

Spor ve şans oyunlarının her çeşidi iccad edildi, 

At yarışları artık her gün ve gecede yapılıyor.

Bu tv dizilerinde aile yapısını dinamitleyen ne sahneler yer alıyor.

Çocuklar eroin, Bonzai gibi her türlü uyuşturucu tehlikesi altında.

Bunların toplama verdiği zararların haddi hesabı yok.

Bunlar hakkında hiç bir beyanınız yok adeta süs pus olmuşsunuz tabiri caizse kafanızı kuma gömmüşsunuz çıkmış sivri sinek ile uğraşıyorsunuz.

İbrahim Tatlıses ' ın dediği gibi VALLAHİ ALLAH CEZANIZI VERECEK " Tır "

 

Haber İbrahim Uyğur-Gaffar Kaymaz