Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda sel ve su baskınları yaşanan Keçiören ilçesi İncirli Mahallesi Barışyolu Caddesi için 2 buçuk kilometrelik altyapı imalatı gerçekleştirdi.  

Bu kapsamda belediye ekipleri, Barışyolu Caddesi’nin yağmur suyu ve atık su hatlarını yeniden projelendirdi. 21 milyon 500 bin TL’ye mal olan proje kapsamında caddeye 2 buçuk kilometrelik altyapı imalatı yapıldı. Caddeye açılan Alımlı Sokak’ta ise 110 metrelik altyapı imalat çalışması sürdürülüyor. 

Caddeye büyük mazgallar kondu

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ASKİ yetkilileri, Ankara’nın dereler ve bentler kenti olduğuna ancak yerel yönetimler tarafından dere yataklarının dahi imara açıldığına dikkati çekerek, "Kent için olmazsa olmaz nitelikteki en öncelikli altyapı yatırımlarına harcanması gereken kaynaklar, halkın sağlık ve huzuru açısından daha az öneme sahip “sözde görünen eserlere” harcanmış. Bununla kalınmayıp konut yoğunluğu düşük olan mahallerde çok yüksek katlı binalara izin verilerek konut yoğunluğu altyapının kaldırabileceğinin katbekat üzerine çıkarılmış, imar artışları ile kent adeta betona boğulmuş. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, göreve ilk geldiğinde 2019 yılında hiç mazgal olmayan Barış Yolu Caddesi’ne büyük mazgallar konmuş, sonrasında ise kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının kapasitesini önemli ölçüde artıracak imalatlara başlanmış ve bu imalatlar da tamamlanmıştır.” diye konuştular.

Hibya Haber Ajansı