Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, toplantıda, 6 Şubat’ta Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetlediklerini belirterek, “Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi.

Aktürk, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, “Böylece 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 144’ü Irak’ın, 215’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 359’a ulaşmıştır.” diye konuştu.

Hudutlarda mücadele devam ediyor

Hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 207 şahsın yakalandığına değinen Aktürk, “Yakalanan şahıslardan 1’i PKK / KCK terör örgütü mensubudur. 2 bin 495 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 893’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 21 bin 89 olmuştur.” ifadelerini kullandı.

DYNAMIC FRONT 2024 Tatbikatı başladı

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harbe hazırlığının en üst seviyede tutulması amacıyla ulusal ve uluslararası eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de aralıksız devam edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda; NATO, ABD ve çok uluslu birliklerin eğitim, iş birliği ile birlikte çalışabilirliğini geliştirmek maksadıyla DYNAMIC FRONT 2024 Tatbikatı icra edilmektedir. İki safha olarak gerçekleştirilen tatbikatın; Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Safhası, 5-16 Şubat 2024 tarihleri arasında Almanya’da yapılmaktadır.”

“Caydırıcılığımız her geçen gün artıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kapsamlı ve büyük adımların atıldığı yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin katkılarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkinliği ve caydırıcılığının her geçen gün daha da artığını söyleyen Aktürk, “Bu kapsamda Sayın Bakanımız, 2 Şubat’ta Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Bakan Yardımcısı ile Ankara’da düzenlenen Kara Füze Sistemleri Sözleşme İmza Töreni’ne katılmıştır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı