TCMB Başkanı Karahan’ın ilk Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı’nda, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına seçimden sonra gelecek zammın müjdesini verdiğini söyleyen Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

“Ocak ayındaki yüksek enflasyonun nedeni olarak da asgari ücret artışının beklentilerin üzerinde olmasını gösterdi. Fatura yine ay sonunu getirmeye çalışan asgari ücretliye kesildi. Ama nas deyip ekonomiyi uçurumdan aşağı yuvarlayan, paramızı pul eden, hayat pahalılığını azdıran, enflasyonun gerçek sorumlusu Saray’ın Kibirlisi’nin ismini ağzına almadı. Ayrıca enflasyonda zirveyi mayıs ayında göreceğimizi söyleyerek seçim sonrasında yaşanacak tufanın da haberini verdi.”

Öztrak, “Enflasyonda düşüş için şubat ayını işaret eden Bakan Mehmet Şimşek de üç gün sonra düşüşün Haziran’da başlayacağını söyledi. Belli ki enflasyonu düşürmek yine başka bir bahara kaldı.” diyerek, şunları kaydetti:

“Diğer yandan, Merkez Bankası yüzde 36 olan 2024 yıl sonu enflasyon hedefini de değiştirmedi. Buradaki kritik soru şu: Mayıs ayında yüzde 70leri görecek enflasyon sene sonunda yüzde 36’ya nasıl düşecek? Bunun gerektirdiği fren ekonomiye takla attırır, vatandaşa da kazma kürek yaktırır. Milletimizin bu cendereden çıkmasının yolu, yerel seçimlerde saray ve şürekasına dur demesinden geçiyor. Aksi takdirde seçimden sonra milletimizi çok daha zor günler bekliyor.”

Hibya Haber Ajansı