Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TOKİ Demokrasi Mahallesi Şehitler ve Gül Caddelerinde 30 personel, 20’ye yakın iş makinesi ile gerçekleştirilen asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, talepler doğrultusunda asfaltlama çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Hakikaten mahalle ile ilgili, burada yolumuzun standardını iyileştirme adına yapılması gereken bir talepleri vardı. Yaklaşık 6 milyon TL civarında bir harcama ile 2 kilometrelik iki caddemizi içine alacak şekilde, Şehitler Caddemiz ve Gül Caddemiz, böylece pırıl pırıl, tertemiz hayata geçti.” açıklamasında bulundu.

Çalışmalar kapsamında şehir merkezi ve ilçelerde bir yandan yeni cadde, bulvar ve kavşaklar yapılırken, diğer yandan mevcut cadde, bulvar ve kavşaklarda iyileştirmeler gerçekleştiriliyor. Ekonomik ömrünü tamamlayan eski asfaltlar tali yollarda kullanılmak üzere freze makinası ile sökülürken, yapılan sıcak asfalt çalışması ile yollar konforlu hale getiriliyor.

Yaklaşık 3 bin 500 ton sıcak asfaltın üretim, serim ve nakliyesinin yapıldığı bu yatırımın toplam bedeli 6 milyon TL’yi bulacak.

Hibya Haber Ajansı