Birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa ili Sismik Zemin Tehlike Değerlendirme Projelerini hayata geçiren, Deprem Bilim Kurulu oluşturan ve yaptığı kentsel dönüşüm çalışmaları olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile yürüttüğü ‘Deprem Risk Azaltma ve Önleme Planlaması Projesi’ni de tüm hızıyla sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda yapılan projenin müşterek toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, TÜBİTAK, kamu kuruluşları ve JICA temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Ulaş Akhan, Büyükşehir Belediyesi ile JICA arasındaki çalışmalarla Bursa’da meydana gelebilecek muhtemel bir depremde hasar riski yüksek alanlarının belirlenmesini amaçladıklarını söyledi.

JICA Türkiye Ofisi Başkanı Daisuke Watanabe, Kahramanmaraş merkezli depremlerin afet öncesi alınacak tedbirlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getirdi. Marmara Bölgesi’nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Watanabe, bu risk karşısında tüm tedbirlerin alınması için gerekli çabanın gösterilmesi gerektiğini anlattı.

Hibya Haber Ajansı